Iklan

Sabtu, 18 Jun 2011

First date si Lovers

Salam, ape kabar you all semua? Aku rindu komen-komen bernas korang doe..haha.

Entry kali ni aku tujukan khas buat lover-lover yang tengah bercintan diluar sana dan ingin mengadakan first date dengan yang tersayang.

Kalau you all ade plan untuk berdating mesti you all nak pastikan semuanya akan berjalan lancar dan baik kan? Tapi sebelum tu make sure yang you all tu dah bersedia.

firstly aku nak bagi tau kat you all yang first date ni memang sangat-sangat sukar bagi sesiapa yang belum expert dalam bercinta. time tu baru la you all tahu, macam mana rasanya nervous tahap vavi. tapi tu normal la. Aku dulu pun camtu jugak. rasa bergegar je seluruh badan tapi buat-buat cool jela.

Lets say la esok you all ade first date ngan someone special korang tuh. jadi malam ni you all dah kena prepare betul-betul. yang paling penting poket you all kena penuh dengan RM. malu jugak kalau baru first date dah pasangan yang belanja, kan? untuk next-next date takpelah.

  • You must wake early, yelah nak jumpe dengan someone special. you all mesti bagun awal


    • After you wake up tu you all buat la sedikit senaman muka, supaya time you all senyum kat pasangan tu, taklah nampak semacam sangat. Dan buatlah sedikit senaman regangan.


    • Mandi dan sental semua daki-daki kat badan you all yang jarang you all sental tu. biar nanti time you all jumpe pasangan you all tu nampak bersih dan cerah daripada biasa sikit.


    • Pilih pakaian yang sesuai dengan tema dan tempat you all nak date dengan pasangan you all tu. kalau bagi girls untuk first date jangan pakai pakaian yang terlalu seksi. yang simple-simple ok la kot. (jangan lupa pakai perfume)

    • Selepas you all dah siap semua tu you all keluar dari rumah dan baca la doa sikit. Make sure you all jangan lambat. datang awal 10minit pun okey. yang penting you all tunggu pasangan, jangan sampai dia yang tunggu you all.

    • Untuk boys you all bawa la bunga ros merah sejambak. kalau boleh you all pick up girlfriend you all tu naik kereta la. kalau tak dapat kereta naik bas pun ok. first date jangan la naik moto. malu doe.

    Good luck la pada lovers-lovers yang nak date tu. Time dating tu you all pandai-pandai la buat joke sikit, bawa pegi makan, tengok wayang dan cari satu idea untuk buka crita. supaya date you all tu tak rasa bosan sangat. tapi aku rasa first date selalunya tak bosan. maybe date yang ke 20,30 tu bosan la kot. tapi takpe,semuanya boleh di atasi dengan mencari idea baru dan aktiviti menarik untuk dibuat masa keluar date.



    p/s : First date Mr.Kay masa form 3 dulu..date lepas habis sekolah. sangat tak boleh blah. tapi takpelah kot sebab time tu hingus-hingusan lagi.





    2 ulasan:

    syrupmasin berkata...

    ecece..tipss nih :D

    Mr.Kay berkata...

    hahaha...lebih kurang kot.