Iklan

Rabu, 27 Januari 2010

kerna aku jauh

video


Berdosakah ku memujamu
Hinakah ku menyayangimu
Terseksa jiwa menanggungnya
Rasa yang membebani dada
Aku tak pernah merasakan
Nikmatnya perasaan dalam menyintaimu
Aku tak pernah mengharapkan
Lebih dari ucapan
Engkau menyayangi ku
Benar aku hanya prasangka
Nyata ku tak pernah kau cinta
Bodohlah ku harap sesuatu
Yang tak mungkin jadi milikku
Mungkin kerna ku makin jauh
Semakin hilang rindumu
Pudar bersama waktu
Atau mesra kita biasa
Tak harus ku anggap cinta
Simpan sendiri saja

Ahad, 10 Januari 2010

Sunset


Sunset
Originally uploaded by Aidyl Qojack
sunset di odec, sukarno dan kawan-kawannya sedang asyik bermain air.

Jalan-jalan di 1Borneo





Hari Sabtu(Semalam) aku terasa bosan sangat sebab kawan-kawan sebilik aku semua keluar ada yang pergi ke bandar ade yang pergi melepak entah kemana dan ada yang pegi berkelah. Aku hanya duduk seorang didalam bilik yang penuh dengan habuk, maklumlah bilik bujanglah dikatakan. Jam menunjukkan pukul 2 petang,perut sudah di isi dengan nasi, sambil aku duduk diatas kerusi sambil menghembuskan asap rokok, aku terfikir alangkah bagusnya kalau aku pegi ke 1Borneo,lagipun bukannya jauh pun. 1Borneo hanya terletak di hadapan UMS sahaja,tempat aku menuntut ilmu yang masih belum cukup-cukup lagi ni. Jadi pada petang itu aku membuat keputusan untuk pergi ke 1B seorang diri sambil ditemani Nikon D3000 aku tu. Inilah hasilnya dari apa yang aku dapat semasa jalan-jalan di 1B.

Sabtu, 9 Januari 2010

KL ke KK

Dalam perjalanan untuk pulang ke UMS aku sempat lagi snap scenary kat KLIA,pemandangannya memang menarik,tapi tengah sedap-sedap shoot ade pulak brader-brader polis tengah melepak.Aku pun serba salah nak ambik gamba dekat area tu,karang tak pasal-pasal pulak kena sound dengan brader-brader polis yang tengah syok melepak....
Hari itu memang gembira bagi aku sebab aku dapat balik ke UMS untuk sambung belajar dan berpeluang untuk tingkatkan lagi pointer aku,tapi dalam suka-suka tu aku rasa sedih jugak sebab dah tak dapat makan masakkan mak aku yang sedap-sedap tu,dah la sedap,free pulak...sape takleh lupa kan?
Bila sampai kat UMS rupa-rupanya banyak lagi masalah yang tak settle,bingung betul ngan masalah-masalah ni,dah la PTPTN aku masuk sikit je,aku pun pelik la ngan PTPTN ni,kawan-kwan aku yang lain dapat 2+++ tapi aku dapat 1100 jer....masalah dunia betul la....