Iklan

Rabu, 26 September 2012

Jangan Salahkan Cinta

Salam kepada semua yang sudi membaca blog hodoh aku ni, rasanya dah lama tak meluahkan ape yang terbuku di hati dan kini tiba saatnya aku menulis balik. bila dah lama tak menulis ni rasa lain pulak. huhu..

Pernah tak korang dengar yang cinta itu buta? bagi pendapat aku cinta itu tak buta tapi manusia itu sendiri yang buta sebab tak dapat menilai kesucian cinta tu...heyy come on la bebeh-bebeh sekalian.. cinta itu suci, tuhan dah berikan cinta pada setiap hati-hati hambanya,why you all nak blame kan cinta sampai macam tu skali. janganlah disebabkan cinta lama you all blame kan cinta sampai orang yang ikhlas dan jujur pun you all nak salahkan. this is not fair la bebeh..



kadang-kadang orang lain gagal untuk memahami apa isi hati kita sebab orang tu tak nak berusaha pun untuk memahami sehinggakan ada hati yang terluka. "luka di tangan nampak berdarah, luka di hati makan dalam berhari-hari". aku bukanlah doktor cinta Aaron Aziz, tapi teringin la juga nak bagi nasihat pada you all bahawa tak semua perkara pahit yang kita lalui dahulu akan berulang buat selama-lamanya. percayalah pada cinta sejati sebab dialah yang meniupkan pada you all perasaan cinta. cinta sejati takkan penah lari dari hati kita selagi kita mengingatiNya.

p/s : cinta datang dan pergi :-(