Iklan

Ahad, 17 Julai 2011

cara propose girls paling best



Salam, hye semua pembaca blog Mr.Kay yang aku sayangi. how your days? hopefully happy dan ada ong.

Penah tak korang terfikir cara-cara untuk propose sweetheart korang ataupun penah tak korang berangan yang akan di propose oleh jejaka pujaan hati korang dengan cara yang paling sweet?.. for sure penah kan?kan?


biasanya Girls ni mahukan sesuatu yang special dan sweet ketika sang pujaan hati melamar dan diorang ni akan bosan dengan cara propose yang biasa. i think so... jadi, you all guys mestilah create something yang special untuk propose sweet girls korang tu. nak-nak lagi kalau propose untuk kahwin. hurmmmmm.....

Untuk entry kali ni aku nak share beberapa cara yang sesuai untuk korang propose sweet girl pujaan hati korang tu. tapi aku nak ingatkan, ni cuma pandangan aku jer, kalau you all (girls) yang TER baca entry ni dan tak setuju, korang boleh la kritik. sebab aku ni tak hebat sangat nak talk about love and romance ni.

Nyanyi dan urghhh surprise..
Datang ke rumah sweet girl korang tu dan berdiri di depan pintu rumah dan nyanyikan sebuah lagu yang paling sesuai untuk menggambarkan perasaan korang, habis je korang nyanyi terus bagi sweet girl korang tu bunga yang didalamnya ada ring, time girl tu nak cium bunga tu confirm terkejut sebab ada ring (paling mujarab diamond ring hehehe). then korang pun terus la sampaikan hajat korang tu pada sweet girl korang tu.

Surprisekan si dia di tempat special..
Bawak cinta hati a.k.a sweet girl korang tu ke satu tempat yang special. tak kesah la, atas bukit ke, dalam gua ke, tepi pantai ke, atas banggunan ke. pastu korang sediakan something such as, lilin, batu-batu atau ape-ape je yang korang rasa sesuai. bentukkannya jadi heart dan dalam bentukkan heart tu ada ring yang tertutup dengan sehelai kain merah. pastu bawak girl tu masuk dalam heart tu dan suruh dia buka sendiri. confrim terkejut kott.. lagi best kalau time korang nak bawak tu korang dah tutup mata girl tu awal2..

Kejutan tak diduga..
Mintak girl korang tolong ambikkan barang yang korang tinggalkan dalam bonet kereta,konon-kononnye korang tertinggal beg or something la. padahal dalam bonet kereta tu bukan ade ape-ape pun melainkan sebuah kotak. dan dalam kotak tu korang isi la diamond ring, ros merah dan satu kad ucapan. dalam tu korang pulun la habis-habisan. gunakan ayat yang paling meletop. huhhh aku rasa that time confirm girl tu shock gile ngan ape yang korang buat. terharu dia bebb..

3 perkara tu merupakan serba sedikit cara untuk melamar sweet girl, actually ada banyak lagi cara yang mungkin korang boleh applykan. ianya bergantung pada kreativiti korang untuk membuatkan propose korang tu jadi sesuatu yang sukar dilupakan dan sangat bermakna oleh sweet girl cinta hati korang tu.

Aku cuma share ape yang aku tau jer, lain-lain tu pandai-pandai korang la nak aturkan camne. yang paling penting bermakna dan sweet.hahaha...

p/s : Mr.Kay ada potensi jadi Dr. Cinta menjelang tahun 2012 nanti...




4 ulasan:

cik ayin berkata...

hahaha..aok memang..jiwang terlebih..huahah :)

anis aniesa berkata...

tpi kalau aq jadi awek kau aku liat skit kot nak trima,,hahahaha

p/s:aq kan lain dri yang lain.podah!:P

Mr.Kay berkata...

euwwwww......

arein berkata...

hahahaha ! brangan ~